2018-06-06 - MSCC KM2 - Träning (utom tävlan)

 

Väder: Sol, ca +20⁰C, lätta vindar

 

Bilen var inte registreringsbesiktigad och därmed fick jag köra "utom tävlan" i Roadsport A. Vid race-besiktningen påtalades några småsaker som behöver förbättras men bilen fick godkänt.

Under första tidsträningen körde jag några få varv, fick testat så att bromsarna fungerade och att bromsbalansen inte var helt åt skogen. Jag upptäckte också att framskärmarna skakade rejält. Tillbaka i depån gjorde jag en snabb kontroll så att inget hade lossnat och såg även att framskärmarna tog i däcken när det skakade. Jag gjorde bedömningen att det inte var allvarligt. Däcken (Avon ZZR) är kända för att ha bredare slitbana än andra däck i samma dimension. Det visade sig också att många bilar inte fick några tider, för mig spelade det ingen roll eftersom jag inte tävlade så jag brydde mig inte om att rätta till det.

Under andra tidsträningen körde jag lite fler varv med lite högre tempo, men inte jag var inte nära bilens gränser. Jämfört med min förra bil (tyngre och mindre hästkrafter) kändes det som att bettet i bromsarna inte är lika bra (kanske för att denna är mycket lättare). Det känns som att det går att köra betydligt fortare i kurvorna och naturligtvis var accelerationen betydligt bättre. Var inte lika mycket i vägen för mina "medtävlare" men körde hela passet. Hade lite problem att hitta 5:ans växel också.

Eftersom jag inte hade någon tid så startade jag sist i racet (hade nog gjort det även om jag fått en tid). Roadsport A och B körde tillsammans och jag såg till att göra en dålig start så jag inte störde de som tävlade. Hade inte fått en känsla för hur bromsarna tog var frånkörd efter ett halvt varv. Efter några få varv blev jag varvad av mina konkurrenter i Roadsport A på rakan och nu hittade jag 5:ans växel ganska ofta. När ledaren i Roadsport B varvade mig så valde jag att köra in i depån och avbryta.

Det var skrämmande att köra en nybyggd bil efter att inte ha kört på bana i nästan 3 år. Samtidigt var det jättekul att äntligen få köra fort igen och det behövs verkligen lite tid i bilen för att få en känsla för den. Ber om ursäkt till VEIDEC för att dekalerna inte är på bilen och eftersom jag körde utom tävlan skänktes bara 100 kr till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.