2018-08-04 - MSCC KM3 - Träning (utom tävlan)

 

Plats: Minnesberg (backtävling på avstängd allmän väg)

Väder: Sol, ca +25⁰C, vindstilla vid start och lätta vindar vid mål

 

Bilen är ännu inte inregistrerad och jag fick köra utom tävlan. Bilen och jag behöver lära känna varandra samtidigt som det är något på bilen som behöver sorteras ut.

På morgonen så fick vi köra upp för backen en gång för att se exakt placering av chikanerna. Vi körde i makligt tempo, 8 st bilar på led efterhand som vi blivit besiktigade.

Första körningen så var jag så exalterad att jag glömde att växla tidigt, nådde varvstoppet på både 1:an och 2:an från start. Bromsade allt för tidigt för första chikanen och tog det därefter lugnt (tid: 43,105 sekunder). Stängde av bilen efter målgång, fick inte igång den igen förrän den svalnat och fick köra ner för backen med nästa gäng.

Andra körningen växlade jag i tid men bromsade för tidigt för första chikanen igen. Körde snabbare sedan och låste framhjulen i inbromsningen till andra och tredje chikanen (tid: 37,385 sekunder). Stängde inte av bilen och kom ner med mitt gäng bilar.

Den tredje körningen gick ungefär som andra körningen men låste inte framhjulen denna gång (tid: 37,047 sekunder).

I den fjärde körningen hade jag flyttat bromspunkterna längre fram och fick lite flyt genom chikanerna. Bromsade fortfarande för tidigt och vågade inte ligga på för fullt i den svepande vänstersvängen (tid: 35,342 sekunder).

När jag skulle köra fram till starten i femte körningen fick jag tjuvstopp och bilen startade inte igen. Det blev inte en femte körning...

Sedan var det avbrott för lunch och välbehövlig vila i skuggan för alla funktionärer.

Valde att packa ihop och ge upp efter lunch. Sammanfattningsvis är det fortfarande problem med bilen som behöver lösas och jag behöver mer övning för att lära känna bilen. Min snabbaste tid var ca 12 sekunder långsammare än bilar i min klass, tror jag kunnat plocka flera sekunder om jag kört vidare denna dag. Eftersom jag körde utom tävlan och inte fick poäng skänktes bara 100 kr till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

 

Video fjärde körningen