2018-09-01 - MSCC KM4 - Träning (utom tävlan)

 

Plats: Sturup Raceway

Väder: Molntäcke, ca +18⁰C, blåsigt

 

Besiktningen hittade inga problem men bilen är inte gatbilsbesiktigad ännu så jag fick köra utom tävlan. Första träningspasset var det många klasser som körde samtidigt. Var långsam och fick titta mycket i backspeglarna under de 6 varv jag fick köra, snabbaste varvet blev 1:20,660. Väl i depå stängde jag av motorn och startade den igen utan problem, nytt batteri löste startproblemen.

Första kvalet var det bara Roadport A och B som körde, har ännu inte fått in känslan i bromsfoten och låste upp framhjulen ibland. Det var jättekul att kunna pressa bilen lite men jag är väldigt långsam... Snabbaste varv (1:16,634) var 10 sekunder för långsamt, jag behöver mer tid i bilen för att bli varm i kläderna, fick ihop 11 varv.

Under lunchen bytade jag elkopplingen och sänkte däckstrycket fram för mer grepp.

I andra kvalet kände jag direkt att jag hade mer grepp och inte låste upp fram i inbromsningarna. På andra varvet fick jag växelspaksknoppen i handen, körde in i depå och gav knoppen till en funktionär. Väl ute på banan fick jag till inbromsningrna bättre men jag är förtfarande ringrostig... På väg genom depån fick jag tillbaka växelspaksknoppen och skruvade på den igen med massor av gänglåsning (VEIDEC LOM - Lock On Medium). Det blev bara 6 varv och snabbaste varvet blev 1:17,225.

När jag körde till lineup kom jag på att jag glömt att sätta på filmkameran så det blev inget filmat. Körde utom tävlan och tog det lugnt i starten för att inte blanda mig i de som tävlade på riktigt. Efter halva första varvet var det en medtävlande som snurrade och efter några varv kunde jag släppa förbi honom. Vad jag inte visste var att han varit i depå och var minst 2 varv efter. Jag blev varvad i slutet av ledarna men körde ända till målflagg, snabbaste varvet blev 1:16,370.

Till prisutdelningen blev jag felaktigt tilldelad 3:e plats men eftersom jag körde utom tävlan, priset kommer att få sin rätta ägare (4:an) inom kort. Eftersom jag körde utom tävlan och inte fick poäng skänktes bara 100 kr till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.