2018-09-22 - MSCC KM5 - Träning (utom tävlan)

 

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Omväxlande (mest moln) och regnskurar, ca +15⁰C, blåsigt

 

Jag hade naturligtvis glömt att montera 4-punktbältet och fick skruva dit dem direkt när jag packat upp på depåplatsen. Besiktningen hittade inga problem med bilen och detta blir sista gången jag kör utom tävlan eftersom bilen snart blir godkänd för allmän väg.

Var tvungen att få lite mat i mig och missade den fria träningen, jag hade förmodligen bara varit i vägen då den snabbaste klassen tränade samtidigt.

Det var blött på första tidsträningen och jag måste göra något åt bromsbalansen för framhjulen låser upp. Det känns inte som att jag har så mycket bromskraft så det bromsar troligen inte så mycket bak. Jag kollade inte tiderna men fort gick det inte.
I andra tidsträningen var det lite blött utanför optimalspåret men det torkade upp, kändes bättre ju mer jag körde. Låste upp framhjulen på "lilla rakan" och ner i "lito", kollade inte tiderna men var långsammast i klassen.

Race 1 (8 varv): Det var blött på banan men soligt så det var en "ägg under gaspedalen" som gällde. Gjorde som vanligt en dålig start för att inte blanda mig med de som jagar poäng men en bil kom dåligt iväg så jag väntade in honom. Sedan var det en som startade från depån så efter halva varvet släppte jag förbi honom. En bil halkade av banan efter sista kurvan ut på start-/mål-rakan under första varvet, 1:an i min klass körde fort och varvade mig... Blev inte någon varvtid noterad för mig.

Race 2 (10 varv): Det var fuktigt men torrt i optimalspåret och jag startade näst sist och valde en dålig start för att inte "bland mig i striden". Det gick att ligga på lite bättre men det går fortfarande långsamt, på varv 3 började det regna och då tog jag det ännu långsammare... Blev varvad av 1:an och bästa varvtid blev 1:17,940 som är riktigt dåligt. Väl i depån körde jag bilen direkt upp på släpet för nu föll regnet ordentligt.

 

Delade ut VEIDEC BRC - Brake Clean till 10 st av mina medtävlare. Eftersom jag körde utom tävlan och inte fick poäng skänktes bara 100 kr till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

 

Film från race 2