2019-04-27 - MSCC KM1

 

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Regnigt på förmiddagen och upptorkande till racet, ca +10⁰C, lätta vindar

 

Det var invigning av depåbussen så jag packade, lastade och körde till Knutstorp kvällen innan. Hade packat upp och gjort redo för natten vid 21:30 och då var det redan mörkt. Det funkade bra att övernatta även om depåbussen inte är färdigbyggd och det regnade inte in genom den lite öppna dörren. Eftersom jag var på plats besiktigades bilen tidigt och efter förargenomgången gjorde jag mig redo.

Det regnade första tidskvalet och framhjulet skvätte vatten på vänster arm som blev dyblöt. Körde försiktigt och låg bakom en annan bil som jag egentligen var snabbare än. Den vek in i depån och jag kunde öka tempot men då började oljetryckslampan blinka till. Hade varit snål med oljepåfyllningen efter vinterns oljebyte så in i depå och fylla på, kollade inte tiderna men var långsammast.

Det regnade även andra tidskvalet och jag körde snabbare men kände mig inte så modig. Var långsammast i klassen även denna gång, väl i depå visade sig att svågern och syrrans pågar var på plats och hejade på mig. De brukar prata om att de vill vara mitt depåteam så jag fick hjälp att starta kameran till racet. Innan racet kom en kompis med sina pågar för att heja på mig.

Race: Till racet var det upptorkande och det var ganska torr i race-linjen, startade på 10:e plats. Hjulspinn i starten trots att jag startade försiktigt och jag släppte förbi de två bakom mig i första kurvan då jag låg i den blöta innern. I hårnålen ("idioten") lyckades en Porsche sladda runt men efter några varv den ikapp, vi kör inte i samma klass så jag släppte förbi honom. De första varvade mig också och jag fick bättre förtroende för väglaget men varvtiderna är långt ifrån bra. De första varvade mig ännu en gång, slutade sist och min bästa varvtid var ca 1:21. Till nästa race skall jag hinna köra lite på vanlig väg och få in mer känsla för bilen. Alla pågarna hjälpte mig att packa ihop depån, tack för hjälpen!

6 poäng gör att 300 kr skänks till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

 

Film från race