2019-06-06 - MSCC KM2

 

Plats: Ljungbyhed Park

Väder: Soligt, ca +25⁰C, lätta vindar som övergick till blåsigt till racet

 

Depåbussen är nästan färdig och denna gång fick jag testat att batteriet räckte för att driva kylboxen i 24 h. Hade redan packat det mesta så jag kom iväg hemifrån tidigt kvällen innan. Var uppackad på depåplatsen redan vid 20:00 och tog det lugnt i solnedgången.

Tidsträning 1: Det var varmt så jag sänkte däcktrycken rejält innan första tidsträningen och det behövdes. Greppet kändes riktigt bra efter några varv och jag inser att jag haft för högt tryck under hela förra året. Förra året var det första gången jag körde bilen och förtroendet för bilen var mycket större. Det tog ett par var att inse att jag fick växla tidigt för att behöva göra det mitt i kurva 3, kurva 4 fick jag växla mitt i och det kändes inte bra. Väl tillbaka i depån sänkte jag däcktrycket ytterligare men inte lika mycket bak för att få till lite överstyrning. Min bästa varvtid blev 1:05:464 vilket var ca 7,5 sekunder långsammare än snabbaste motståndare (var långsammast i klassen). Pratade med depågrannen och fick tips om hur lite man skulle bromsa i kurva 5 och 6.

Tidsträning 2: Känslan var ännu bättre i andra tidsträningen och nu kändes det som att det gick mycket fortare. Det kändes dock som att bakändan inte hade tillräckligt med grepp så jag borde nog sänkt däcktrycket ännu mer bak. Fick till ett par varv som jag var nöjd med och tillbaka i depån sänkte jag däcktrycket bak, vänster fram hade lite högre däcktryck så det sänktes också lite. Bästa varvtiden sjönk till 1:02:708, bättre men fortfarande långsammast i klassen.

Race: Startade på 8 plats och gjorde ingen bra start, behöver öva mer på starter... In i första kurvan var jag försiktig och släppte förbi en del bilar i andra klassen, landade bakom en sjua. Låg bakom honom i par varv eftersom jag ville göra en ren omkörning men hade svårt att få till omkörningen på rakan. Efter något varv missade han utgången eller släppte på gasen för jag lyckades köra om på rakan. Kunde köra ifrån honom men in i chikanen innan rakan så låste jag bromsarna och tog en tur ut i gräset så jag var bakom igen. I samma veva blev jag varvad av de första två klasskompisarna. Under de sista varven kom jag ikapp igen men hann inte köra om och det var meningslöst eftersom vi inte kör i samma klass. Slutplaceringen blev 4:e plats i klassen (8:e i racet) och bästa varvtid blev 1:04:749.

Jag bör ha fått 6+3=9 poäng gör att 450 kr skänks till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

 

Film från race