2019-08-03 - MSCC KM3

 

Plats: Minnesberg (backtävling på gamla 108:an)

Väder: Soligt, ca +25⁰C, vindstilla

 

Anlände på fredagskvällen och var den enda som övernattade. En bil hälsade på under natten men när jag tände ljuset körde den. Väl till start var det massor med tävlande (34 bilar). Lite strul i första körningen med tidtagningen men de är sällan bästa tiderna kommer då. Ett längre avbrott för bärgning gjorde att jag inte fick fler körningar på förmiddagen.

Körning 1: Första körningen blir alltid för att hitta på banan, bromsade mycket för tidigt i första chikanen och fick mellanaccelerera mig fram till den. Vågade inte stå på i den långa vänstersvängen och bromsade för mycket för chikan 2 och 3, blev nog ingen vidare tid.

Körning 2: I andra körningen bromsade jag senare i första chikanen men för tidigt ändå. Vågade inte stå på i den långa vänstersvängen denna gången heller men chikan 2 och 3 gick bättre.

Körning 3: Nu blev det nästan bra i första chikanen men jag vågade inte hålla fullt i den långa vänstersvängen. Chikan 2 och 3 gick bra även om jag kunnat köra fortare igenom dem. Filmen nedan är från körning 3.

Körning 4: Det gick ungefär som i körning 3, med ett par körningar till hade jag hunnit lära mig bromspunkterna.

Efter det var det medåkning uppför backen av byborna/publiken där jag körde upp för backen i makligt tempo för att inte skrämma passageraren (barn). Sedan var det prisutdelning och jag fick 3:e pris i min klass, min första pokal.

Jag bör ha fått 5 poäng vilket gör att 250 kr skänks till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

 

Film från körning 3