2019-09-07 - MSCC KM4

 

Plats: Sturup Raceway

Väder: Mestadels soligt, ca +20⁰C, lätta vindar

 

Anlände på fredagskvällen och hann packa upp innan regnet kom. Det kom regnskurar under natten också och på lördagsmorgonen var det blött men det såg ut att bli en fin dag.

FP: Träningen kördes tillsammans med de snabba slicks-bilarna i RS-/modsport-klasserna så jag tittade mycket i backspegeln. Det var delvis fuktigt på banan och det fanns ingen torr linje så jag körde försiktigt med snabbaste varv på 1:16.378.

Q1: Hade missat att tidsschemat ändrats så jag körde till lineup:en för tidigt och fick vänta där i ett helt heat. Banan var torr och det var många kurvor det släppte så jag låg på gränsen. Trots att körningen kändes bra så gick det inte så fort, snabbaste varv var 1:12.068 (ca 7,5 sekunder för långsamt). Tog ett långsamt varv mot slutet för att kunna göra en sista attack men då jag skulle starta varvet var heat:et över... Däcktrycket hade stigit mer än förväntat så väl i depån tömde jag ut mer luft.

Q2: Hade nu koll på det ändrade tidsschemat men heatet startade för tidigt så jag kom ut försenat. Körningen kändes bra men det tog några varv att få fart, fick släppa förbi snabbare bilar också men fick några snabba varv. De sista varven var under gulflagg så då fick man köra långsammare, snabbaste varv blev tyvärr långsammare än i tidskval 1, 1:12.180.

Race: Startade från 8:e plats men var sist i min klassen med 5 startande. Jag var långsam i starten och fick även hjulspinn men var förvånad att bilen bakom mig (nr 70) kom förbi mig så fort. Tog det försiktigt i första kurvan och förlorade 2 platser till men kunde köra om en bil ganska omgående. Fick kontakt med bil nr 70 och vi hade en trevlig batalj, två bilar framför oss fick problem och fick bryta. Tyvärr blev vi varvade på sista varvet, väl i mål visade det sig att bil nr 70 hade tjuvstartat och fick 5 sekunders tidstillägg så jag slutade som 7:a (4 i min klass).

Känner att jag börjar hitta förtroendet till bilen och bli snabbare, synd bara att jag måste bli mycket snabbare... Jag bör ha fått 10 poäng vilket gör att 500 kr skänks till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

 

Film från race