2020-07-05 - MSCC KM2,5

 

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Mestadels regn, ca 17°C, lätta vindar

 

Efter det att KM1 ställts in och KM2 blev en träning var det äntligen dags för första klubbmästerskapstävlingen med det udda namnet KM2,5. Väderprognosen visad mest regn och på lördagskvällen kom det massor, det mesta blev blött när jag lastade. Väl på plats ställde jag upp enligt pandemi-rekommendationerna i inbjudan, på längden utan att breda ut mig. Kopplade inte loss släpet och hade bilen på släpet. Det fanns några på plats redan på lördagen eftersom det var träningsdag men regnet gjorde att jag satt i skåpet och tittade på film. Regnet upphörde senare på kvällen men det kom skurar under natten.

Träning: Det var ganska blött men inget stående vatten. Har inga lämpliga däck för blött så bilen understyrde i blötan men gav en bra föraning om att bakänden skulle släppa. Kände att jag körde bra då det släppte i alla svängar, dock fick jag inte ett varv då jag var på gränsen i alla svängar. Hade sämsta varvtiden av alla i mitt pass, 1:31,000. Väl i depån funderade jag på att mjuka upp framänden men valde att låta bli nu när jag hade känsla för hur bilen betedde sig.

Tidsträning 1: Samma förhållanden som under träningen. Det kändes ungefär som på träningen men det kom lite mer regn under passet. Lyckades innan regnet få ihop ett varv som var närmre gränsen men var ändå sist med en varvtid på 1:30,119.

Tidsträning 2: Det var ungefär samma förhållanden igen. Möjligen var det lite bättre för jag lyckades få till en bättre varvtid. Har inte exakta tiden men det var 1:24-någonting och det gav mig 4:e startplats, sist i klassen men före bilarna i andra klassen. Körde till depån och gjorde ett allvarligt fel då jag tankade bilen inför racet, jag gjorde det i föraruniformen. Detta uppmärksammades och jag fick uppläxning, gick bort till tävlingssekretariatet, gav mig tillkänna och fick två uppläxningar till. Visste inte vad straffet skulle bli och hängde kvar. 10 minuter innan tävlingen verkade det som jag skulle får köra i tävlingen så jag gick och gjorde mig redo men glömde att montera videokameran.

Tävling (12 varv): I samlingen innan start så saknades en bil i min klass så om jag klarade mig i mål skulle det bli minst en 3:e plats. Det var uppehåll i regnet och på uppvärmningsvarvet så var banan helt torr. Lyckades få till en bra start och blev så överraskad att jag fick lyfta på gasen för att inte köra in i bilen framför, jag behöver alltså lära mig att köra om… Efter halva varvet hade ettan dragit ifrån men jag var inte långt efter tvåan, efteråt berättade han att han hade chansat på regn och hade regndäck. Men sakta men säkert drog tvåan ifrån och samtidigt körde jag upp en lucka till den andra klassens bilar bakom mig. På varv 6 slog jag till med snabbaste varvet, 1:11,459, så snabbt har jag aldrig kört ett varv på Knutstorp. På varv 11 så såg jag ettan i backspegeln och han varvade mig strax före mållinjen så jag fick inte köra sista varvet. Jag är alltså fortfarande långsam…

Körde upp i släpet och bytte om till ”mekar-kläder” innan jag packade ihop ekipaget. Tog en chans och bytte inte om till föraruniformen till prisutdelningen och hoppades att jag inte skulle läxas upp för det, mina ”prispalls-kollegor” hade inte heller föraruniformen på…

Tack till Veidec och Ellens Agentur, en gåva på 900 kr skänks till Gunnar Nilssons Cancerstiftelse baserat på de 18 poäng jag skrapat ihop på denna tävling.

 

En bild som visar utomhus, lastbil, väg, bil

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar utomhus, väg, lastbil, bil

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, väg, grön, utomhus

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, väg, utomhus, landningsbana

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar väg, gräs, utomhus, bil

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar väg, gräs, utomhus, åker

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar väg, gräs, utomhus, landningsbana

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar utomhus, väg, bil, vatten

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar väg, utomhus, bil, gräs

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, utomhus, väg, sitter

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar person, man, utomhus, stående

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, utomhus, väg, tävling

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar gräs, väg, utomhus, blå

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, utomhus, väg, kör

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, utomhus, blå, väg

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar gräs, utomhus, vatten, bil

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar gräs, väg, utomhus, landningsbana

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar sitter, gata, nära, busshållplats

Automatiskt genererad beskrivning En bild som visar byggnad, man, tecken, stående

Automatiskt genererad beskrivning