2020-08-29 - MSCC KM4

 

Plats: Sturup Raceway

Väder: Regn och ca 15°C under förmiddagen, Torrt och ca 20°C under förmiddagen, lätta vindar

 

Hade hjälp av min gudson (Alfred) denna tävling och hämtade upp honom kvällen innan för färd till Sturup Raceway. Det var regn och ösregn om vartannat på vägen dit men det var lätt regn när vi packade upp och gjorde i ordning för natten. När solen gått ner gick vi runt banan med två andra förare, vi såg inte så mycket. Vi kurade ihop oss under markisen senare under kvällen då det kom mycket regn. På morgonen var det inte så mycket moln så vi kunde äta frukost i lugn och ro men lagom till det var dags att köra så kom regnet.

Träning: Det var ganska blött med bitvis stående vatten. Utan regndäck så kände jag mig för och vågade inte stå på i snabba kurvor. Träningen var tillsammans med många klasser och jag fick släppa förbi bilar hela tiden men fick två varv som var OK, bästa varvtiden blev 1:28,667.

Tidsträning 1: Det var samma förhållanden som under träningen men jag vågade stå på lite mer och med mindre bilar på banan så kändes körningen bättre. Körde närmre gränsen men hade fått upp farten, var sist med en varvtid på 1:26,125.

Tidsträning 2: Andra tidsträningen var efter lunch och det var nästen helt torrt. På första varvet körde en av konkurrenterna av och tidsträningen stoppades för bärgning. När vi kom igång igen gick det undan men halvvägs in när jag släppte förbi en konkurrent så slog han av på farten och körde in i depån. Fick höra efteråt att väl inne i depå började bilen brinna men den släcktes omgående. Fick en in en bra känsla och var nöjd med varvtiden 1:11,355 som var ca 6 sekunder långsammare än snabbaste tiden. Bilen som körde av fick ingen tid och bilen som brann hade snabbaste tiden.

Tävling (10 varv): Från 3:e startplats hade jag fri sikt eftersom bilen som brann inte kom till start, bilen som åkte av startade längre bak. I starten släppte däcken och jag kom dåligt iväg. Redan i första kurvan var bilen som körde av mig i hasorna och ut ur kurvan kunde han accelerera om mig. De två första kunde jag inte hänga med, jag fick en lucka till bilarna i andra klassen och fick en ensam körning till mål. Mot slutet varvade jag en av bilarna i andra klassen och såg att jag skulle uppnå ett av mina mål, att inte bli varvad. Varvtiderna från racet är inte publicerade men efter videogranskning bör bästa varvtiden ha varit ca 1:10,1.

 

Tack till Veidec och Ellens Agentur, en gåva på 750 skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 15 poäng jag bör ha fått ihop på denna tävling.

 

Film från racet