2020-10-04 - MSCC KM5

 

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Regn, ca 15°C och lätta vindar

 

Hade hjälp av min gudson (Alfred) denna tävling och hämtade upp honom eftermiddagen innan för färd till Ring Knutstorp. Det var väldigt blåsigt så vi packade upp utan att fälla ut markisen och gjorde i ordning för natten. För att komma undan regnet satt vi mest i släpet.

Träning: Det var blött med stående vatten. Utan regndäck så kände jag mig för och vågade inte stå på. Träningen var tillsammans med många klasser men det var inte många som körde. Tyckte inte att det kändes bra, behöver nyare däck eller regndäck.

Tidsträning 1: Det var samma förhållanden som under träningen men det kändes inte bättre, bästa varvtiden blev 1:34,481.

Tidsträning 2: Andra tidsträningen var det var inte lika mycket stående vatten. Det kändes lite bättre och var sist med en varvtid på 1:33,972.

Tävling 1 (8 varv): Race 1 är egentligen ett tidskval för race 2 och från 6:e (sist) startplats kände jag att jag inte hade mycket att köra för. Tog det lugnt i starten, bilen framför gjorde en dålig start och spann mest. På varv 2 snurrade han i första kurvan och var sedan efter mig ända in i mål. Med näst sämsta varvtiden 1:30,792 skulle jag starta på 5:e plats i race 2.

Tävling 2 (10 varv): Race 2 är det som ger poäng, på formationsvarvet dog motorn och jag snurrade runt i hårnålen. Kom igång igen men när jag kom till starten dog bilen igen. Blev avrullad från starten och i depån startade den igen, körde fram för en depåstart men då dog den igen… Tyvärr blev det inget race för mig och därmed inga poäng.

Som tur är har jag hela vintern på mig att hitta vad som är fel med bilen…

 

Tack till Veidec och Ellens Agentur, en gåva på 900 kr skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 8 poäng fick denna tävling och de 10 poäng jag fick för att ha deltagit i alla tävlingar.

 

I klubbmästerskapet 2020 så slutade jag på 4:e plats och om jag hade kommit i mål sista racet hade jag blivit 3:a…

 

Film från racen