2022-05-15 - MSCC KM1

 

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Soligt, ca 15°C och lätt blåst

 

Det var blåsigt och kallt kvällen före. När jag packat upp tittade jag på starten för Bathurst 12h men fick krypa in i värmen tidigt. Var uppe i ottan och blev första besiktigade bil.

Träning 1: Kände mig ringrostig då jag inte kört bilen på 1,5 år samtidigt som det var många klasser på banan och mycket tittande i backspegeln. Snabbaste varv blev 1:15.374 och trea i klassen.

Träning 2: Fortfarande ringrostig men det kändes bättre även med många klasser på banan. Varvtiden blev bättre, 1:13.641 men fortfarande trea i klassen, tyvärr långt efter tvåan och trean.

Kvalificering 1: Fick inte upp farten och efter 5 varv upptäckte jag att ena framlampan dinglade och pekade bakåt, bröt och genade till depån. Snabbaste varvet var bara 1:15.865 och tvåa i klassen då en av de snabbare bilarna inte var ute på banan. Vet inte vad som hände men den kom inte ut på banan under resten av dagen.

Kvalificering 2: På andra kvalet fick jag upp farten lite och hann köra 11 varv. Bästa kvaltid blev 1:12.777, det var tvåa i klassen och gav femte startplats i tävling 1.

Tävling 1 (8 varv): Fick en bra start men fokuserade fel (att inte köra in i bilen framför) och in i första svängen var jag sist. Första två varven koncentrerade jag mig på att studera svagheter i bilen framför som körde i samma klass. Tredje varvet gjorde jag en framstöt på start-/målrakan men backade ur då vi var tätt på de två bilarna framför (i en lägre klass). Tänkte inte fega på fjärde varvet men bilen före körde av banan i svängarna innan rakan och då halkade jag efter de övriga två. Med motorstarkare bil kunde jag köra om en på varv fem och en på varv sex. På sjunde varvet fick jag släppa förbi ledarbilen, inte lönt att kämpa mer då det var den bilen jag behövde köra om för att vinna en plats i klassen. Bästa varvtiden blev inte imponerande, 1:14.101.

Tävling 2 (10 varv): Fick en sämre start denna gång men gjorde samma fel, fokuserade fel (att inte köra in i bilen framför) och in i första svängen var jag sist igen. Första varvet avvaktade jag så bilen framför (i samma klass) kunde köra om en bil i lägre klass. På andra varvet körde även jag om den och i de två efterföljande varven körde jag ikapp bilen i samma klass. Satte då också mitt snabbaste varv för dagen på 1:12.405. På NGK-krönet körde den av banan och jag fick sakta ner för att jag inte skulle köra in i honom. På varv 8 blev jag omkörd av ledarbilen och på sista varvet saktade jag ner innan mållinjen för att inte varva sista bilen.

Det slutade med en andra plats i klassen för första gången.

 

Tack till Ellens Agentur och en gåva på 1300 kr skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 26 poäng jag fick i denna tävling.

 

Strulade med filmningen så det blev denna annorlunda film i stället: 2022_MSCC_KM1