2022-05-28 - MSCC KM2

 

Klass: Roadsport A

Plats: Ljungbyhed Motorbana

Väder: Molnigt, ca 15°C och blåsigt

 

Hade kört trackday här dagen innan (se under evenemang) och natten bjöd på blåst, regn och hagel. Fick bara tid att fotografera när BMW körde och filma starten för Roadsport C och Historic.

Träning: Eftersom jag kört här hela dagen innan så körde jag inte på tidsträningen.

Kvalificering 1: Fick ihop 15 varv varav 4 långsammare för att skapa trafikfria varv. De snabba varven låg på låga 1:03 med det snabbaste på 1:03:096.

Kvalificering 2: Fick ihop 13 varv varav 2 långsammare för att skapa trafikfria varv. Hade svårt att få upp farten men de två sista var ganska bra, bästa tid kom på sista varvet, 1:03:301. Min snabbaste kvaltid från kvalificering 1 gav 4:e startplats. Detta var första gången jag kvalat bättre än alla bilar i Roadsport B, det går bättre och bättre.

Tävling (12 varv): Jag var mycket långsammare än de tre bilarna före mig så redan före starten planerade jag att inte vara i vägen för dem. Fick en bra start men med för mycket hjulspinn. Jerker i pole fick en sämre start och hindrade då även 3:an Dag. På väg in i första kurvan var jag 3:a men bromsade tidigare för att släppa förbi snabbe Dag, tyvärr bromsade han på sig och for av banan. Jerker och Joakim försvann snabbt och hade en dust, före de sista långsamma kurvorna såg det ut som Joakim också var av banan. I sista chikanen var Dag ikapp och jag släppte förbi honom.

Jag körde ifrån bilarna bakom och kunde koncentrera mig på att köra fort, på varv 5 kom dagens snabbast varv, 1:03:093. På varv 8 (räknade fel i videon) blev jag varvad av Jerker och på varv 10 (även det fel i videon) varvades jag av Dag. Kom i mål som 4:a före bilarna i Roadsport B och 5:an Tina i Roadsport A som körde av före slutet då bilen skulle köras av hennes man i tävlingen efter. Tina var ringrostig och hennes varvtider sjönk snabbt, vi hade varit jämnbördiga om det varit en tävling till.

 

Tack till Ellens Agentur och en gåva på 550 kr skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 11 poäng jag fick i denna tävling.

 

Film med starten för Roadsport B och Historic samt incar-klipp från Roadsport A.