2022-08-06 - MSCC KM3

 

Klass: Roadsport A

Plats: Sturup Raceway

Väder: Soligt med växlande molnighet, ca 20°C och lätta vindar

 

Kom kvällen innan och vi var 3 som gick ett varv på banan innan det blev mörkt. Har mycket att stå i på hemmafronten så hjärtat var inte riktigt med i detta KM. Det var många som kom till mig i depån och pratade Westfield vilket var bra för det förde tankarna på rätt håll.

Träning 1: Efter några uppvärmningsvarv ökade jag farten men fick släppa om snabbare bilar. Det blev två snabbare varv men det blev inga bra varvtider, 1:14,561 som snabbast. Det var 8 sekunder efter de andra två i klassen. Justerade däcktrycken som var ganska bra.

Träning 2: Körde snabbt alla varven men vågade inte stå på i de snabba kurvorna. Det blev 6 jämnsnabba varv med 1:11,915 som snabbast. Jag var fortfarande långt efter (6 sekunder) de andra två tävlande i min klass. Tyvärr hade hjulaxeln gått av hos en av konkurrenterna så nu var vi bara 2 tävlande i min klass.

Kvalificering 1: Efter utvarv och två medelmåttiga varv blev det rödflaggat för bärgning. Efter utvarvet blev det fyra jämna varv (inom 0,3 sekunder) med bästa tid på 1:11,737 som var ca 7 sekunder långsammare den återstående medtävlaren i min klass.

Kvalificering 2: Fick ihop 12 varv där jag avslutade med 4 jämna varv. Förbättrade min kvaltid till 1:11,519 men var ca 6 sekunder efter andra bilen i min klass.

Tävling 1 (8 varv): Eftersom jag inte hade chans att tampas med den andra bilen i min klass hade jag en annan plan, se till att inte blanda mig in i den andra klassens bilar. Startade långsamt och efter första kurvan låg jag sist och höll mig bakom näst sista bilen. När jag blev varvad gjorde jag misstaget att köra ikapp bilen framför vilket gav mig en bättre varvtid. Hade samma plan inför 2:a racet men nu hade jag en varvtid som gjorde att jag inte startade sist…

Tävling 2 (10 varv): Berättade för förarna i andra klassen att jag tänkte göra samma sak i detta race. Så jag låg sist hela racet och filmen blev ”en studie i Rolf:s MG”.

 

Tack till Ellens Agentur och en gåva på 1300 kr skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 26 poäng jag fick i denna tävling.

 

Film från tävling 2 – ”en studie i Rolf:s MG”