2022-09-03 - MSCC KM4

 

Klass: Roadsport A

Plats: Sturup Raceway

Väder: Växlande molnighet skurar fram till efter lunch, ca 20°C och blåsigt

 

Kom kvällen innan och vi hann precis packa upp tills det blev mörkt. Har mycket att stå i på hemmafronten så hjärtat var inte riktigt med i detta KM. Det var även få anmälda så det hjälpte inte heller. Vid förarmötet visade det sig att jag var enda tävlande i min klass så nu gällde det bara att ta sig i mål. Hade kollat på väderprognoserna hela kvällen och det utlovades regn på morgonen, planerade att hoppa över den fira träningen som såg ut att bli blöt. På morgonen hade ändrat prognosen till skurar fram till efter lunch. Rådgjorde med Morty som tyckte att jag skulle prova mina nya regndäck så däckbyte och då bestämde jag mig för att köra fria träningen.

Träning: Blött och första gången med regndäck så det blev tre långsamma varv i början för att få in känslan. Ökade sedan och sista varvet var snabbast (1:22,149) men det kändes som däcken hade mycket mer att ge.

Kvalificering 1: Tvekade om jag skulle byta till torrdäck men chansade att det var tillräckligt blött för regndäck igen. Det var det inte och jag körde bara tre varv för att inte överhetta regndäcken, snabbaste varv blev 1:17,353.

Kvalificering 2: Bytte till torrdäck och det var helt torrt på banan. På 6:e varvet började det regna i BMW-kurvan och jag funderade på att köra i depå men chansade på att jag kunde få ett bra varv till. Tur var det för det blev mitt snabbaste varv på 1:11,568 men det var mycket regn på hela invarvet.

Tävling (10 varv): Torrt, pole position, ensam i klassen, med tre bilar i andra klassen så planerade jag att köra ifrån dem men jag fick ändra planerna. Fick lite hjulspinn i starten och en bil bakom gjorde en jättebra start (tjuvstart visade det sig senare) så jag valde att köra åt sidan i första kurvan och lade mig sist. Fick en bra utsikt över de första spännande varven i andra klassen innan de två jämnsnabba ledarna drog ifrån. Höll mig bakom trean in i mål men var ju först i klassen och med straffet för tjuvstart var jag trea i tävlingen (snabbaste varv blev 1:14,155).

 

Tack till Ellens Agentur och en gåva på 1250 kr skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 25 poäng jag fick i denna tävling.

 

Film från tävlingen med min första vinst!