2022-10-15 - MSCC KM5

 

Klass: Roadsport A

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Regn till lunch och molnigt efter lunch, ca 15°C och lugnt

 

Väderprognoserna lovade regn på förmiddagen så jag bytte till regndäck kvällen innan. Anlände till Knutstorp när det var mörkt och packade för första gången upp med hjälp av min arbetsbelysning. Det blev en trevlig kväll sittande tillsammans med gänget. På natten regnade det friskt.
I besiktningen hade jag inte bromsljus, givaren sitter på ett utsatt ställe så det räckte att dra loss kontakten och sätta dit den igen för att det skulle fungera igen.

Träning 1: Blött med stående vatten och en bil åkte av i idioten så det var gulflagg de första varven. Bilen stod kvar men gulflaggan kom ner så man kunde ligga på hela banan, sista varvet var snabbast på 1:28,737. Det var ca 5 sekunder efter de snabbaste men det kändes OK. Märkte också att det framskärmarna skakade mycket, vet att det är obalans i regndäcken…

Träning 2: Blött så jag försökte få igång varvtidsdiplayen utan att lyckas. Inga försök att göra bra tider, sista blev snabbast 1:38,768 och det var långt efter alla andra.

Kvalificering 1: Fortfarande blött och jag hade problem att hitta ett fritt varv, näst sista blev snabbast 1:27,679. Det var 11 sekunder efter och jag var inte nöjd.

Kvalificering 2: Blött igen och efter ett par varv fick jag fria varv, sista blev snabbast 1:23,093. Det var inte långt ifrån att kunna ta några placeringar till men det gav att jag skulle starta som 6:e bil.

Tävling 1 (8 varv): Kunde se början till ett torrt spår och valde att byta till torrdäck innan start. Det var tjuvstart i vänstra ledet, jag startade i högra startledet som var blött och fick inte till starten, ville inte tränga mig in i första kurvan och hamnade sist. Bilen före var inte snabb så jag lämnade en lucka för att få till en bra tid för startplatsen i tävling 2. Lyckades köra om och fick bästa tid på sista varvet, 1:18,978 och det gav näst sista startplats i tävling 2.

Tävling (10 varv): Torrt spår men fortfarande fuktigt i inbromsningen till Ronnie Peterson och innan Kvällsposten. Fortfarande fuktigt i högra startled men jag fick en OK start. När jag växlade upp till tvåan vejde bilen framför, jag fick tvärnita och byta spår (se film nedan). Hamnade sist direkt och då valde jag att ta det lugnt in i mål. Efter att vi blev varvade fick jag en lucka och körde i kapp vilket gav min snabbaste tid, 1:14,780.

 

Tack till Ellens Agentur, en gåva på 850 kr skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse baserat på de 17 poäng jag fick i denna tävling och de bonuspoäng jag får för att ha kört alla tävlingar.

 

Film från tävling 2.