2023-04-29 - MSCC KM1

 

Klass: Roadsport A

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Soligt och ca 15°C till lunch, molnigt, blåsigt och ca 10°C efter lunch

 

Körde direkt till Knutstorp efter jobbet och var där tidigt. Det var nära nollan på natten och morgonen med isande vindar men solen sken.
Träning 1: Tillsammans med Modsport och RS var det mycket tittande i backspegeln. Började lugnt och försiktigt för att få upp värme i bilen, bästa varvtid.

Träning 2: Tillsammans med Modsport och RS igen men nu försökte jag få upp en bra arbetstemperatur på däcken men inte några superbra varvtider denna gången heller.

Kvalificering 1: Nu var det bara Roadsport A och B som körde och jag lyckades få en bättre varvtid, 1:11,925.

Kvalificering 2: Jag lyckades förbättra varvtiden från kval 1 till 1:11,492, tre 10-delar från personbästa. Jag var ändå 8,5 sekunder långsammare på varvet än den bästa i klassen. Det gav sista (4:e) startplats.

Tävling 1 (8 varv): Jag gjorde en bra start för en gång skull och var inte långt efter de andra två i första kurvan. Men sedan drog de ifrån och eftersom bilen i Roadsport B var snabbare var han snart om mig så jag var sist (3:a i klassen). Körde sedan för att få en bra varvtid men den blev bara 1:11,659.

Tävling (10 varv): Försökte ha samma startprocedur som i race 1 för att få samma fina start men det blev det inte. Mycket hjulspinn så jag var sist in i första kurvan och förblev sist in i mål (3:a i klassen). Även här försökte jag göra bra varvtid och det blev nytt personbästa på 1:11,300. Jag hade förhoppningen att inte bli varvad men 1:an varvade mig så jag fick bara 9 varv.

 

Stannade kvar på Knutstorp då Lotusklubben skulle ha trackday på måndagen (då sattes en ny personbästa varvtid) och SMC hade avrostning på söndagen.

 

Tack till Ellens Agentur, en gåva på 1000 kr (50 kr/poäng) skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse.

 

Film från bilen i Roadsport B under Tävling 1 - STARTA VID 27:25

Film från Tävling 2