2023-09-02 - MSCC KM4

 

Klass: Roadsport A

Plats: Sturup Raceway

Väder: Soligt med lätta moln och ca +20°C

 

Körde dagen innan och jag var på plats ca 18:30 och det blev en fin kväll, vi gick ett varv på banan innan det blev mörkt. På kvällen fick vi ett ändrat tidsschema, få deltagare gjorde att man slog ihop fler klasser och vi fick ett extra träningsheat. Morgonen var lika fin men ett dis drev in under morgontimmarna.
Träning 1: Körde tillsammans med många klasser men var enda tävlande i min klass. Träningen rödflaggades för bärgning och jag hade problem att skaffa mig fria varv och det blev ingen bra tid, 1:12,381 blev bästa tid. Jag fick upp varvtiderna i instrumentpanelen så nu vet jag hur det ska vara inställt.

Träning 2: Var bättre på att skaffa mig fria varv och vågade stå på bra i högfartskurvorna, satte en ny personbästa varvtid med nästan 1 sekund, 1:09,504 och var nästa snabbast i heatet.

Kvalificering 1: Fick till fria varv men bilen hade en tendens att släppa och jag fick inte till lika bra varvtider, bästa blev 1:10,477 och jag var 3:a i heatet. När jag körde sakta in i depån hoppade vänster framhjul, troligen en sten som satt kvar i däcket men jag hittade den inte.

Kvalificering 2: Vänster framhjul hoppade när jag körde ut ur depån men efter lite däckvärmning så slutade det. Fick inte till tiderna denna gång heller, 1:10,527 så jag skulle starta på 3:e plats.

Tävling (10 varv): Strax innan start kom Mumm förbi och snackade, han såg att staget till krängningshämmaren vänster fram var av. Hann skruva av det löst hängande staget innan start och beslutade att ta det lugnt i tävlingen. Ville träna starten i alla fall och fick en OK start men lade mig i ytterkurvan i första svängen, i andra svängen hade alla passerat. Körde lugnt och blev varvad på sista varvet.

 

Tack till Ellens Agentur, en gåva på 1250 kr (50 kr/poäng) skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse.

 

Videoklipp från dagen.