Klass: Roadsport A

Plats: Ring Knutstorp

Väder: Solig förmiddag och +15°C, molnig eftermiddag och ca +10°C, lätt vind

Körde tidigt från jobbet dagen innan för att hinna packa upp innan det blev mörkt och kvalet i F1 startade. Det var stormvindar under natten och jag vaknade flera gånger. Morgonen var fin och vindarna hade bedarrat men min markis hade inte klarat nattens vindar, ett stag hade bockats. Hade räknat ut att jag bara behövde ta 7 poäng (får 10 extra poäng för att ha kört alla deltävlingar) för att bli delad klassmästare med Jerker om han tog maximala poäng. Det var bara tre deltagare i Roadsport A så om jag blir sist i kvalificeringen får jag 10 poäng och blir klassmästare 2023 i MSCC, Roadsport A.
Träning: Fick bara till 2 varv utan att köra ikapp andra och blev stoppad när jag kom in i depån. Transpondern gav inga tider och gick och bytte den, tyvärr glömde jag därför att rätta till däckstrycken.

Kvalificering 1: Första kvalificeringen fick ställas in på grund av en längre oljesanering.

Kvalificering 2: Fick ihop 3 fria varv och bästa tiden 1:11,917 kom på sista varvet. Var över 7 sekunder långsammare än de andra två i klassen men i och med 3:e tid blev jag klassmästare 2023 i MSCC Roadsport A, YYYEEESSS!!!

Tävling 1 (8 varv): Startade på 6:e plats och tyvärr startade inte Jerker. Fick en OK start men tog det lugnt in i första kurvan, Leif, Mats och Stefan kom förbi mig. Leif och Mats låg sida vid sida upp i idioten, Mats fick släpp och åkte av medan Olof var tätt bakom mig. Avvaktade hur kampen mellan Leif och Stefan skulle utveckla sig. På varv 3 tog Olof chansen och körde om mig efter lilla rakan, jag fick samtidigt varningslampa för oljetryck och slog av takten upp i idioten. Oljetrycksvarningen var tillfälligt men jag tog det lugnare in i mål. På sista varvet blev jag varvad av Magnus och bästa varvtid blev dåliga 1:13,052.

Tävling 2 (10 varv): Startade på 8:e plats och tyvärr var inte Jerker med nu heller. Fick en OK start och höll min placering. Hängde med Mats som sakta men säkert knappade in på Leif och tog upp kampen. Låg efter dem men missade när Mats körde om Leif eftersom det var när jag blev varvad av Magnus som hade bra varvtider (ca 8 sekunder snabbare än mig), min bästa vartid blev 1:11,740.

Tack till Ellens Agentur, en gåva på 1700 kr (50 kr/poäng) skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse.