2024-06-15 - MSCC KM2

 

Klass: Roadsport A

Plats: Falkenberg Motorbana

Väder: Molnig förmiddag, regn på eftermiddagen och ca +15°C, blåsigt

 

Väderprognosen sade torrväder på förmiddagen så jag monterade på torrdäck innan jag packade ekipaget innan jag körde med ekipaget till jobbet. Mycket folk var på plats då vi körde tillsammans med SSK-serien. Slutade tidigare och under fredagskvällen var vi några som gick banan. Det lovades mycket regn på lördagens eftermiddag så vi pratade mycket om väder.
Test – 20 minuter: Uppskattade ett kalltryck i däcken och begav mig ut. Tog det lugnt för att känna in banan och på sjunde varvet skapade jag lucka för att kunna göra bättre tider. Lyckades komma ner till låga 53-sekunderstider men efter fyra varv var jag i kapp och tog ett långsamt varv för att skapa ny lucka. Fick tre snabba varv och jag lyckades sätta personbästa på 15:e varvet, 52,744, körde sedan i depå innan passet var slut och justerade till rätt varmtryck. Såg bara till Magnus (den andra i min klass) på väg ut, han brukar vara så snabb att han varvar mig men såg inte till honom under passet. Bilen gick inte som den skulle och det skulle visa sig att han inte kunde hitta felet.

Tidskvalificering – 15 minuter: Körde omväxlande långsamma och snabb varv, lyckades än en gång sätta personbästa, 52,649. Hade satt mig för att testa att hålla fullt i högfartarn men blåsten tog i bilen så jag vågade inte. Kollade väderradarn när jag kom in och regnet var nära förestående, bytte till regndäck, det började regna innan jag var klar.

Tävling 1 (15 minuter + 1 varv): Regnade, det var blött och pölar på banan. Startade 4:a och fick till en bra start men tappade sikten lite, Fanny (3:an) såg ut att inte komma iväg. In i första kurvan tappade jag till Mats och låg därmed 4:a igen. Körde lugnt och försiktigt och höll 4:e plats in i mål. Jag blev varvad flera gången Christopher som var snabb, på sista varvet släppte jag om honom i kurva 1. Det skulle jag inte ha gjort, han hade ju kört i mål… Nåja, jag körde in i depån efter honom och hoppades det inte skulle bli något eftermäle. Bästa varvtid blev 1:02,836.

Tävling 2 (15 minuter + 1 varv): Regnade mycket nu, satt och frös i lineup:en, det var stora pölar och rännilar på banan. Startade 4:a och fick till en bra start igen, tappade sikten igen men klarade mig igenom det. Vågade inte pressa alls då jag kände vattenplaning över rännilarna. Sakta och försiktigt tog jag mig i mål som 4:a. Bästa varvtid blev 1.15,533.

 

Eftersom jag tyvärr blev ensam i klassen tog jag maximalt med poäng.

 

Tävling 1 ifrån SSK:s livestreamyoutube (start vid 25:10)

Tävling 2 ifrån SSK:s livestreamyoutube (start vid 02:06:00)

 

Tack till Ellens Agentur, en gåva på 1750 kr (50 kr/poäng) skänks till Gunnar Nilsson Cancerstiftelse.